Policajti opäť zistili u vodičov alkohol

02.05.2013 Bratislava

Včera krátko po 20.30 hod kontrolovala hliadka dopravnej polície na ceste II/503 v Malackách vodiča osobného motorového vozidla VW Golf. Počas kontroly policajti 33- ročného vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Muž už počas kontroly javil známky požitia alkoholu, čo potvrdila aj dychová skúška s výsledkom 0,89 mg/l. Aj opakovaná dychová skúška bola pozitívna. Muža policajti eskortovali na príslušné obvodné oddelenie a následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V súčasnosti je podozrivý zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Aj krátko po 22.30 hod podrobili policajti dychovej skúške vodičku osobného motorového vozidla Ford S- Max. Ženu policajti zastavili na Ružinovskej ulici. Výsledok dychovej skúšky u 40- ročnej Bratislavčanky bol 1,49 mg/l. Opakovaná skúšku mala hodnotu 1,53 mg/l. Lucia v súčasnosti čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Na ďalšie potrebné procesné úkony žena v súčasnosti čaká v cele policajného zaistenia.
Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky dnes krátko po polnoci kontrolovali na Dolnozemskej ulici vodiča Škody Octávia jazdiaceho v smere na Gettingovu ulicu. Výsledok dychovej skúšky u Andreja z Bratislavy bol 0,69 mg/l. Poverený príslušník PZ muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
V prípade preukázania viny hrozí za spáchanie tohto trestného činu trest odňatia slobody vo výške jedného roka.
 
 
Petra Hrášková
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región